Primaria Consiliul Local Vizitatori  Investitori Cetateni Proiecte

Site-ul oficial al Primariei Municipiului Targu-Jiu

   
   
 

Proiecte finantate

 

Portofoliu proiecte mari

 

Parteneriat pentru servicii electonice

 

 

 

Parteneriat între Târgu-Jiu şi Montefeltro în materie de servicii electronice pentru administratie si turism

 

        Acest accord este realizat pentru a stabili o colaborare intre administraţia italiană şi administraţia română cu scopul de a dezvolta proiecte între cele două comunităţi pe teme turistice şi e-government. În particular se prevede un schimb de experienţă pentru transferul de  tehnologii deja testate cu succes, şi dezvoltarea de proiecte inovative de origine internaţională sau locală.

 

Primul obiectiv realizat a fost acela de a replica cele două proiecte pilot, ”best practice”

urile Montefeltro-ului pe temele de e-guvernare și e-turism.

Aceste proiecte au fost realizate fără nicio finanțare externă doar cu bunăvoința

partenerilor tehnologici și a al Compartimentului de Informatica din Primaria Targu-Jiu.

 

 

Pilot administratie electronica

 

Plecând de la experienţele prezentate mai sus de partenerii italieni, prezentul parteneriat a avut ca rezultat în această primă etapă, schimbul de experienţă şi punerea în aplicare a două proiecte pilot: unul privind turismul şi unul de e-guvernare având asigurată funcţionalitatea de către Centrul Teritorial de servicii gestionat de către provincia Pesaro și Urbino.

 

Portal WEBGIS pentru gestionarea şi controlul teritoriului, conţine informaţii ale Planului Urbanistic General (zone funcţionale, zone de protecţie, regulament de construire), informaţii tehnice (ex.: containere gunoi, hidranţi) şi informaţii statistice (distribuţie de populaţie pe cvartale). Se poate căuta o anumită stradă, adresă sau o parcelă, permite tipărirea unui zone de hartă, etc.

 

Pilot e-turism

 

Plecând de la experienţele prezentate mai sus de partenerii italieni, prezentul parteneriat a avut ca rezultat în această primă etapă, schimbul de experienţă şi punerea în aplicare a două proiecte pilot: unul privind turismul şi unul de e-guvernare având asigurată funcţionalitatea de către Centrul Teritorial de servicii gestionat de către provincia Pesaro și Urbino

 

 

Portal WEBGIS pentru turism, conţine informaţii despre punctele de interes, clădiri publice, hoteluri, etc. Utilizatorul poate naviga cu ajutorul unor instrumente simple şi intuitive, pe harta Târgu-Jiului, interogând obiectele prezente, vizualizând documentaţia fotografică, căutând o anumită stradă, adresă sau imprimând zone de hartă.

 

Proiectele pilot se pot consulta la urmatoarul link:

- Portal turistic/ Portal tehnic.

 

Asteptam opiniile dumenavoastra pe adresa de e-mail: primaria.targujiu@xnet.ro .

 

O pagina similara poate fi consultata pe site-ul consortiului public-privat Quadratech.

 

 

Copyright 2003 - Primaria Municipiului Targu-Jiu